Sådan importerer du varer til din butik fra USA

Er du interesseret i at købe varer til din butik fra USA, så er det heldigvis ret nemt.

Vælg hvilke varer du ønsker

Du skal først og fremmest undersøge, hvilke varer du ønsker at købe, og hvilke producenter der har dem. Når du har fundet ud af det, er det med at lave en aftale med producenten.

Det kan være en rigtig god idé at få en vareprøve, før du bestiller en hel container hjem af enkelte varer. På den måde sikrer du dig, at det du bestiller, er af god kvalitet.

Fragt fra USA til Danmark

Når varerne er bestilt, så skal du vælge et fragtfirma, der kan håndtere transporten af dine varer fra USA til Danmark. Her kan du enten vælge et almindeligt fragtfirma, eller du kan selv bestille en container til at transportere dine varer. Det kan også være, at firmaet i USA har en aftale med et fragtfirma, som du kan benytte dig af.

Følg med i fragt-processen

Når du har bestilt varerne og fragtfirmaet er på vej med dem, så er det vigtigt, at du holder øje med leveringen. Få dem til at levere direkte til din butik eller dit lager. På den måde undgår du, at varerne bliver opbevaret på et lager i lang tid, hvor du ikke har adgang til dem.

Tjek, at alt er, som det skal være

Det er en god idé at kontrollere, at antallet af varer stemmer overens med det, du har bestilt. Du skal også kontrollere, om der er sket eventuelle skader under fragten.

Det kan for eksempel være, at der er sket fugtskader under transporten. Det kan ske, hvis containeren er utæt og der derfor kommer regn ind. Notér dette, så forsikringen kan dække det, der er mistet.